Het belangrijkste kenmerk van een goed kantoorontwerp is functionaliteit. Maar al te vaak zitten onze kantoren volgepakt met zoveel kantoormeubilair, machines en andere apparatuur en benodigdheden, waardoor onze kleine ruimte op het werk of thuis volledig disfunctioneel is geworden. Als je op onderstaande vragen ‘ja’ antwoord, dan is het hoog tijd om je handen uit de mouwen te steken en je kantoor te herorganiseren. Je kunt het meest aantrekkelijke kantoorontwerp beschikbaar hebben, maar nog steeds functionaliteit missen. Lees verder hoe je aan een kantoorontwerp kunt geraken, dat je kunt waarderen en waar je optimaal kunt werken en klanten kunt ontvangen.

  • Moet je dingen uit de weg ruimen voordat je kunt gaan zitten en werken?
  • Liggen er zoveel papieren op je bureau, waardoor je ze meermaals van de grond moet oprapen?
  • Moet je contact opnemen met een opsporings- en reddingsteam om te vinden wat je zoekt?

Kantoormeubilair verplaatsen

Als je een salontafel in het midden van je kantoor hebt, waardoor het bereiken van je archiefkast een levensbedreigende taak wordt en vereist dat je de behendigheid en balans van een getrainde acrobaat bezit, dan is het tijd om kantoormeubilair te verplaatsen. Denk er over na hoe vaak je de salontafel gebruikt! Gebruik je de tafel om enkel dingen op te plaatsen? Ontvang je eigenlijk maar weinig klanten in je kantoor omdat er nieuwe vergaderruimtes zijn voorzien? Misschien is het dan een goed moment om de salontafel uit je kantoor te verwijderen. Door de salontafel uit je kantoor te verwijderen, zul je niet alleen meer ruimte creëren, maar ook minder schade oplopen aan je benen. Meer ruimte staat gelijk aan een duidelijk looppad. Iets wat heel belangrijk is in een functioneel kantoor. Heel simpel, als er kantoormeubilair is dat hindert, verplaats of verwijder het. Een goed kantoorontwerp moet je de ruimte bieden om rond te lopen. En nu je toch meer ruimte toevoegt aan je kantoor, is het misschien ook een goed moment om de machines en andere apparaten te updaten in je kantoor. Welke machines gebruik je zelden of niet, of maken je kantoorontwerp rommelig? Misschien is het tijd om van je oude printer, faxapparaat en scanner af te komen en te investeren in een multifunctionele printer. Naast het verplaatsen of verwijderen van kantoormeubilair, kun je de functionaliteit van machines en apparaten vergroten en wat meer werkruimte beschikbaar maken, door de machines en apparaten te verwijderen die je niet gebruikt. Geraak je er zelf niet uit en kun je professionele hulp gebruiken? Neem dan een kijkje op shiraz.nl. Shiraz kantoormeubilair maakt van jouw werkruimte een juweeltje! Bovendien kun je hier ook terecht voor een perfect kantoorontwerp.

Ruim je bureau op!

Een rommelig bureau geeft geen al te professionele indruk. Hoe los je dat op? Nou, begin je bureau te organiseren door ernaar te kijken en te beslissen wat daar moet zijn en wat niet. Je computer en telefoon komt natuurlijk op de eerste plaats. Maar wat nog meer? Kijk naar alle andere dingen die je van je bureau hebt gehaald en stel jezelf de vraag hoeveel keer je het item gebruikt. Als het niet iets is dat je elke dag gebruikt om je werk gemakkelijker te maken, moet je er zelfs niet aan denken om het terug te plaatsen. Zoek voor de items die je niet gebruikt een andere plek of berg ze op! De stapel papieren? Behandel ze en dien ze in. De rest klasseer je. Geen voldoende ruimte om te klasseren? Bekijk je kantoormeubilair! Zitten alle kasten vol? Dan is het misschien tijd om ook daar te herorganiseren of extra kantoormeubilair aan te kopen.