De warmere temperaturen komen er weer aan, en daarmee ook de vakantiekriebels. Even een dagje naar zee, een paar dagen op het platteland of zelfs naar het buitenland – heerlijk. Dat kan natuurlijk op veel verschillende manieren: je kunt in een huisje gaan zitten, een tentje opzetten, een caravan of vouwwagen gebruiken… Maar ook heel leuk en echt een aanrader is een pipowagen. Een wat? Toen ik het woord voor het eerst hoorde moest ik denken aan de clown Pipo; is het een soort woonplaats voor… hem? Gelukkig bleek dit niet het geval en zijn de wagens nuttig voor veel verschillende redenen. Welke precies, dat ontdek je hieronder!

Op avontuur met de pipowagen

Wat is een pipowagen nou precies? Met clowns heeft het in ieder geval niets te maken. Het is eigenlijk gewoon hetzelfde als een schaftwagen – en dat is dan weer zo’n plek waar bouwvakkers of klussers veelal pauze in houden. De naam ‘pipowagen’ wordt vaak gebruikt voor wat oudere schaftwagens, die vaak ook nog een rond dak hebben. Dit zorgt ervoor dat de wagen er wat minder “saai” of praktisch uitziet, maar juist huiselijk en gezellig. Wanneer ‘ie ook nog beschilderd wordt in allerlei vrolijke kleuren, is het helemaal een leuk plaatje om naar te kijken. Zoek er maar eens naar op Google – de afbeeldingen daarop spreken voor zich. Handig is dat schaft- en pipowagens wielen onder zich hebben, waardoor ze makkelijk te verplaatsen zijn. Wanneer je op vakantie wil, kun je dus makkelijk je pipowagen meenemen en die als slaapplek gebruiken! Zo komen we bij de 4 redenen om een pipowagen te huren. Dit zijn de volgende:

  • Je kunt er makkelijk mee reizen
  • Je kunt ‘m als slaapplek gebruiken
  • Je kunt ‘m aan andere mensen verhuren
  • Hij is geschikt als opslagplek

Dat je er makkelijk mee kunt reizen, is duidelijk. Maar misschien zie je dat toch niet zo zitten. Geen probleem – dan zet je je wagen gewoon op een strategische plek neer en gebruik je ‘m daar als tussenstop, om even tot rust te komen en te slapen voordat je weer naar de volgende bestemming vertrekt. Of dit wordt een soort toevluchtoord: ben je toe aan een weekendje weg, even ertussenuit, geen werkzorgen aan je hoofd? Dan kun je naar de pipowagen die gehuurd hebt! Heerlijk toch? En wanneer je hem niet gebruikt, zou je andere mensen je pipowagen kunnen laten gebruiken. Kunnen die er ook van genieten! Tot slot kan het zijn dat je je wagen toch liever als opslagplaats gebruikt. Voor spullen die niet meer in je huis passen, bijvoorbeeld. Of spullen die je niet in je huis wíl hebben (die rare hobbydingen van je partner…). Handig!

Vakantieplannen maken

Ben je helemaal geïnspireerd geraakt en zou je wel graag een pipowagen willen huren of aanschaffen? Dan kan dat bij Harmsen Materieel BV. De wagens die zij aanbieden, zijn van een hoge kwaliteit – zonder dat de prijs eveneens hoog is. Liggen de nieuwe wagens alsnog niet binnen je budget, dan heeft Harmsen Materieel BV daar ook een oplossing voor: tweedehands schaftwagens. Deze zijn vaak nog even goed. Bovendien hebben de medewerkers jarenlange ervaring met zulke wagens, en bezitten zij er veel kennis over. Zij zullen dus een goed oordeel kunnen geven over de bruikbaarheid van zo’n tweedehands pipowagen – en wanneer zij hem nog verhuren, is hij dus nog prima te gebruiken! Het is dus aan te raden om eens een kijkje te nemen op de site van Harmsen Materieel BV: https://www.harmsenmaterieel.nl/pipowagen/. Kijk je ogen uit en maak alvast plannen voor een volgende vakantie!