Als je op zoek bent naar een gastouder aan huis kun je soms door de bomen het bos niet zien. Het aanbod is best wel groot en het is super moeilijk beslissen door wie je je kinderen laat verzorgen. Dit wil je namelijk niet door zomaar iedereen laten doen, je hebt meestal een aantal belangrijke eisen. Zo wil je dat deze persoon een goede opleiding heeft gevolgd met betrekking tot de omgang met kinderen, en genoeg werkervaring heeft in vergelijkbare situaties. Als je zeker wil weten dat jouw gastouder aan huis de juiste keuze is kun je het beste even kijken op de website van gastouderbureau Snoesje (https://www.gastouderbureausnoesje.nl.) Bij gastouderbureau Snoesje kun je de gastouder vinden die het beste past bij jou en je gezinssituatie. Gastouderbureau Snoesje heeft namelijk een bestand met heel veel gastouders. Ze houden zelf contact met alle gastouders, en houden dus hun werkervaring nauwlettend in de gaten. Dit is iets wat je niet zelf kunt doen bij het inhuren van een nieuwe gastouder, dus het is fijn dat gastouderbureau Snoesje dit alvast voor je heeft gedaan. Als je op zoek bent naar een gastouder aan huis kun je dus het beste contact opnemen met een van de medewerkers van gastouderbureau Snoesje. Ze leggen je dan precies uit hoe het allemaal in zijn werk gaat, en hoe je de beste match vindt. Maar als je eerst even een kijkje neemt op hun website weet je ook al redelijk veel over het gehele proces.

Een gastouder aan huis inhuren via Snoesje

Een gastouder aan huis inhuren via gastouderbureau Snoesje is een goede optie voor wie op zoek is naar een erkende, gediplomeerde en ervaren gastouder. Bij gastouderbureau Snoesje zijn namelijk alleen gastouders aangesloten die een pedagogisch diploma hebben op HBO-niveau. Je weet dus zeker dat ze de kennis in huis hebben om jouw kinderen te kunnen verzorgen en hanteren, en de pedagogische vaardigheden om jouw kinderen te laten groeien en ontwikkelen, op zowel persoonlijk als creatief vlak. Want het zou wel fijn zijn als je kinderen door de gastouder gestimuleerd worden om dingen te ondernemen en leren. Spelenderwijs leren en groeien is voor kinderen de beste optie, en zelf heb je daar niet altijd de tijd voor. Misschien moet je veel werken of ontbreekt het je simpelweg aan energie om na je werk of andere verplichtingen nog met je kinderen woordjes te gaan leren. Als je een gastouder aan huis hebt kun je ook deze vragen of die af en toe met je kind woordjes wil oefenen, of natuurlijk andere dingen die je graag wil dat je kind leert. Met een gastouder aan huis van Snoesje haal je altijd een professionele gastouder in huis. Gastouderbureau Snoesje hanteert namelijk onder andere de volgende regels:

  • Uitsluitend pedagogisch gediplomeerde medewerkers.
  • Persoonlijke aandacht als basis.
  • Doorlopende trainingen en bijscholing voor de gastouders.
  • Persoonlijk contact met elke gastouder.

De voordelen van een gastouder

Het inhuren van een gastouder aan huis of op locatie heeft vele voordelen. Kinderen vinden het vaak fijn om steeds door dezelfde persoon te worden opgevangen. Op een kinderdagverblijf zien ze vaak steeds een andere begeleider en dat is niet altijd prettig. Ook kan het daar erg druk zijn met zoveel kinderen bij elkaar. In je eigen huis een gastouder inhuren is voor kinderen vaak fijner omdat ze dan in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven. Ze hebben al hun eigen spulletjes bij de hand en kunnen in slaapje in hun eigen bed doen.  Dit resulteert in rustigere kinderen die minder snel overprikkeld zijn.