De beste begeleiding bij een arbeidsdeskundig onderzoekEen werknemer kan ziek zijn. Als het langdurig is, kan het handig zijn om een arbeidsdeskundig onderzoek uit te voeren. Met een arbeidsdeskundig onderzoek kunt u de mogelijkheden van een verzuimende werknemer helder in kaart brengen, zodat u en uw werknemer weten wat de mogelijkheden zijn om weer aan het werk te gaan. Bij Proficiënt Verzuimbegeleiding kunnen wij u helpen om een arbeidsdeskundig onderzoek in te stellen en ervoor te zorgen dat de mogelijkheden boven water komen. Wij leggen u graag uit hoe een arbeidsdeskundig onderzoek in zijn werk gaat en hoe u met ons in contact kunt komen. Zo kunt u direct nog starten, zodat het u en uw bedrijf niet veel geld kost.

Zie mogelijkheden met een arbeidsdeskundig onderzoek

Een arbeidsdeskundig onderzoek heeft als doel om aan de hand van benutbare mogelijkheden van een verzuimende werknemer in kaart te brengen wat de mogelijkheden zijn om weer aan het werk te gaan. Daarbij is het eerste onderzoek de passendheid van de huidige werkzaamheden van de werknemer. Hierbij wordt gekeken of het eigen werk van de werknemer passend is, binnen afzienbare tijd passend zal zijn of passend te maken is met hulpmiddelen. Indien dit niet het geval is, wordt met een arbeidsdeskundig onderzoek onderzocht welke andere functies er binnen het bedrijf aanwezig zijn die eventueel passend en beschikbaar zijn voor de werknemer. Hierbij moet het werk zo dicht mogelijk aansluiten bij de resterende functionele mogelijkheden van de werknemer. Indien zich geen mogelijkheden tot re-integratie voordoen, dient er gekeken te worden naar wat een werknemer aan passend werk bij een andere werkgever zou kunnen doen. Een arbeidsdeskundig onderzoek dient verplicht te worden opgestart binnen uiterlijk zes weken nadat de bedrijfsarts hiertoe advies geeft. Anders uiterlijk binnen zes weken nadat het eerste jaar van verzuim is verstreken. Bij de WIA-aanvraag wordt door het UWV getoetst of het arbeidsdeskundig onderzoek op tijd is ingezet en of deze een inhoudelijk correct rapport heeft opgeleverd. Door een arbeidsdeskundig onderzoek te doen bij Proficiënt Verzuimbegeleiding bent u verzekerd van:

  • Een heldere en inzichtelijke rapportage
  • Landelijke dekking
  • Kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs
  • Ondersteuning voor MKB en multinationals

Zodra u met ons in contact komt, wordt u bijgestaan door een gecertificeerd arbeidsdeskundige die binnen 24 uur na de aanmelding contact met u opneemt. Ieder onderzoek wordt binnen 15 dagen na aanmelding afgerond. De kosten hiervoor bedragen 875 euro. U kunt altijd een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen om te zien wat de kosten precies zijn voor uw bedrijf. Zo heeft u in een oogopslag een helder beeld van de kosten.

Altijd een contactpersoon tot uw dienst

Proficiënt Verzuimbegeleiding is uw partner binnen het volledige proces van verzuimbegeleiding en duurzame re-integratie. Wij ondersteunen landelijk werkgevers, waarbij wij iedere werkgever koppelen aan een contactpersoon. Wij kunnen zowel op locatie, bij de werknemer thuis of op een neutrale locatie afspreken, zodat het voor iedereen de juiste plaats is. Daarnaast kunnen wij altijd diensten van hoge kwaliteit garanderen, doordat al onze medewerkers de vereiste opleidingen, certificering en ervaring hebben. Zo kunnen wij u op een professionele en betrokken wijze binnen de kaders van de Wet Verbetering Poortwachter helpen. Binnen deze wet zijn wij volledig flexibel en denken wij graag met u mee om tot een op maat gemaakte begeleiding te komen. Daarom hanteren wij dus ook maar een contactpersoon, zodat al ons maatwerk met de juiste service geleverd kan worden en u naar volle tevredenheid wordt geholpen bij al uw vragen en wensen. Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op middels de contactgegevens die vermeld staan op https://proficientgroep.nl/.