Elk huis hoort er minimaal één te hebben. Een rookmelder. Vaak zijn rookmelders echter onderbelicht en dat terwijl er in huis zoveel brandgevaar heerst dat er juist op meerdere plekken een rookmelder zou moeten hangen. Omdat de veiligheid van u en uw gezin zo belangrijk is brengen wij de rookmelder extra onder de aandacht. We vertellen waarop u moet letten en waar u een goede rookmelder kunt kopen.

Een rookmelder in uw huis

Een rookmelder is één van de veiligheidsvoorzieningen waarmee u uw huis veiliger kunt maken voor uzelf en voor uw gezin. Dit is echter niet het enige veiligheidsmiddel, want er zijn meerdere gevaren in huis waaraan u blootgesteld kunt worden. Rookmeldershop heeft hiervoor een volledig assortiment aan veiligheidsmiddelen, die u eenvoudig online kunt kopen en waarmee u in één keer een stuk veiliger bent in uw eigen huis. Naast de rookmelder kunt u op www.rookmeldershop.nl ook terecht voor:

  • Koolmonoxidemelders
  • Hittemelders
  • Gasmelders
  • Vluchtladders
  • Brandblussers
  • Blusdekens

Ondanks dat al deze verschillende veiligheidsmiddelen allemaal zeer belangrijk zijn, belichten we hier de rookmelder, omdat dit de indicator is die het meeste veiligheid kan bieden. Ieder huis is namelijk gevoelig voor brand en wanneer u dit te lichtzinnig opneemt, dan waarschuwen we u hierbij extra. Geen huis is volledig bestand tegen brandgevaar en daarom is het belangrijk om te weten waar brandhaarden zich snel voor kunnen doen in uw huis, zodat u hier met een eenvoudige rookmelder al meer veiligheid kunt creëren voor u en uw gezin. Een rookmelder is tegenwoordig namelijk erop ingesteld om u op geavanceerde wijze te waarschuwen wanneer er rookvorming ontstaat in uw huis. En u weet, waar rook is, is vaak vuur. Het heeft dan ook geen zin om rookmelders op te hangen op plekken waar de rook zicht niet als eerste vormt. Het is belangrijk om te weten op welke plekken brand zich als eerste kan vormen. Veel mensen denken daarbij direct aan de keuken. Hier wordt gekookt en bij koken wordt gebruik gemaakt van hitte, wat brand kan veroorzaken. Echter is het vaak niet voldoende om rookmelders in de keuken te plaatsen. Brand ontstaat namelijk vaak op vele andere manieren. Een goed voorbeeld hiervan is de ruimte in huis waar de wasdroger staat. In veel gevallen kan een wasdroger oververhit raken, doordat bijvoorbeeld het stoffilter niet of niet voldoende gereinigd is. Door de verhitting kan brand ontstaan en dit wordt niet altijd opgemerkt omdat wasdrogers vaak staan opgesteld in ruimtes als de badkamer, garage, op zolder of in een speciale wasruimte. Het vuur kan daardoor oplaaien en wanneer een rookmelder buiten deze ruimte hangt, wordt de rook in veel gevallen pas te laat opgemerkt. Het is daarom zeer verstandig om rookmelders op te hangen die in verbinding staan met elkaar. Wanneer u op strategische plekken de rookmelders ophangt en er ergens, buiten uw zicht brand ontstaat, dan kunnen de rookmelders in heel het huis u waarschuwen en heeft u de tijd om de brand onder controle te krijgen of om uw gezin samen te brengen en veilig uw huis te verlaten. Er zijn zelfs rookmelders die gekoppeld kunnen worden aan uw mobiele telefoon, zodat u ook via uw telefoon een signaal krijgt wanneer er brand uitbreekt in uw huis. Wanneer u bijvoorbeeld niet thuis bent en er ontstaat brand door kortsluiting van één van uw apparaten, dan kunt u op afstand mensen waarschuwen dat er een brandsignaal uit uw huis afkomstig is.

Veiligheid van topkwaliteit

Bij Rookmeldershop.nl vindt u diverse rookmelders en andere veiligheidsmiddelen die van hoge kwaliteit zijn vervaardigd. Ontdek ze allemaal en zorg ervoor dat u en uw gezin veilig in uw huis kunnen wonen.