Ik ben iemand die het belangrijk vind dat mensen en collega’s mijn aardig vinden, daarom zeg ik vaak niet wat ik denk. Bovendien ben Ik soms bang dat mijn mening hun kan kwetsen en daarom deel ik die vaak niet. Ik merkte dat dit niet goed voor mij is en dat dit vaak mensen niet verder helpt. Ik wilde hier graag wat aan doen en vroeg aan mijn manager of ik hier een cursus voor kon volgen. Ik vond een training gesprekstechnieken op gesprekstechnieken.com en deze cursus heeft mij veel geholpen. Ik heb het altijd erg belangrijk gevonden dat mensen mijn aardig vinden. Dit had ik al sinds ik erg jong was en ik kan goed opschieten met veel mensen. Op de een of andere manier zit dit in mijn karakter en dit is soms lastig om te veranderen. Door deze eigenschap houd ik vaak ook mijn mening voor mij, ik wil namelijk mensen niet kwetsen, want dan vinden zij mij niet meer aardig. Dit is voor mij altijd lastig geweest in een relatie, want ik probeer conflicten te vermijden. Op mijn werk kan ik goed opschieten met veel collega’s en ik lig goed in de groep. Echter heb ik het hier ook altijd lastig gevonden om mensen feedback te geven, waardoor een probleem soms niet opgelost wordt. Ik besprak dit met mijn manager en hij zag ook dit probleem. Het leek ons het beste om hier wat aan te doen en een training gesprekstechnieken te volgen. Gelukkig was er budget beschikbaar voor dit soort trainingen. Ik werk bij een klein bedrijf, waardoor wij geen afdeling hebben voor trainingen. Ik mocht zelf zoeken naar een bedrijf dat een training gesprekstechnieken aanbood en hier de cursus volgen.

Een eendaagse training gesprekstechnieken

Online vond ik verschillende bedrijven die training een aanboden voor mijn probleem. Ik vond onder andere de website gesprekstechnieken.com. Ik zag dat het bij dit bedrijf mogelijk was om een eendaagse training gesprekstechnieken te volgen. De training wordt op verschillende locaties in Nederland gegeven, waardoor er ook een locatie dichtbij mij in de buurt was. Het bedrijf heeft veel ervaring met het geven van trainingen en daarom besloot ik om hier een training gesprekstechnieken te volgen. Van te voren had ik een intake gesprek en dit zou gebruikt worden voor de training.

Een grote verandering

Ongeveer een maand geleden was de training en ik vond het erg leerzaam. De training gesprekstechnieken werd gegeven in een kleine groep en er varen veel leerzame oefeningen. Ik vond de training erg interessant en heb verschillende technieken en tips geleerd. Ik vind het nu gemakkelijker om mijn mening te delen en om feedback te geven. Ik heb geleerd dat het geven van je mening erg positief kan zijn en dat je er niemand mee hoeft te kwetsen. Feedback kan er positief voor mensen zijn en hier kunnen zij veel van leren. Voor een training gesprekstechnieken kan ik gesprekstechnieken.com aanraden.

  • De training wordt op verschillende locaties gegeven en duurt 1 dag
  • De training wordt in kleine groepen gegeven
  • Ik leerde veel verschillende technieken en tips
  • Ik vind het nu gemakkelijker om mijn mening te geven