PIM staat voor Product Information Management. PIM software is dus software waarmee je productinformatie kunt beheren. PIM software zorgt er dus voor dat de productinformatie van de producten die je verkoopt overzichtelijk centraal bewaard worden en op elk platform hetzelfde is. Zo kun je dus al je productinformatie gemakkelijk beheren en aanpassen. 

PIM software van Novulo 

Wanneer je een eigen retail bedrijf hebt, is het ontzettend belangrijk dat je productinformatie in orde is. Het is dan handig dat al deze informatie vanaf een centrale plek toegankelijk is en beheerd kan worden. Zelf maak ik daarvoor gebruik van PIM software van Novulo. De PIM software van Novulo is erg gemakkelijk in gebruik en werkt uitstekend. Ik heb namelijk een webwinkel waar ik horloges verkoop. Dat doe ik via mijn eigen website, maar ook via andere verkoopsites en veilingsites. Het is dan van groot belang dat de productinformatie van mijn producten op alle sites gelijk ik. Ook wanneer er iets in de productinformatie aangepast of geüpdatet moet worden, moet dit op alle platformen tegelijk gebeuren en moet de informatie overal kloppen. Met de PIM software van Novulo kan ik dit gemakkelijk regelen. Novulo is gespecialiseerd in software voor retail bedrijven. Zo bieden zij onder andere: 

  • E-commerce software 
  • Multichannel software 
  • Omnichannel software 
  • PIM software 
  • POS software 
  • Retail ERP 
  • Retail software 
  • Webshop software 

Ze hebben dus genoeg verschillende softwareoplossingen voor ondernemers in de retail. Het fijne aan de software van Novulo is dat het allemaal op maat gemaakt kan worden voor jouw onderneming. Je kunt de software van Novulo namelijk volledig aanpassen op jouw wensen. Zo kan het softwarepakket dat je wilt hebben, worden samengesteld uit honderden verschillende componenten. Zo ben je er dus zeker van dat de belangrijkste componenten die jij nodig hebt in het softwarepakket zitten. Je betaalt dus ook alleen voor de service die jij gaat gebruiken. Daarnaast sluit de software naadloos aan op alle systemen. Zo hoef je er dus niet bang voor te zijn dat je dubbel werk hebt omdat je software niet goed met elkaar samen kan werken. Dat bespaart natuurlijk een hoop tijd die je in andere zaken kunt steken. Voorheen maakte ik geen gebruik van speciale software. Ik had de webshop gebouwd met een tool waarmee ik zelf webshops kon inrichten. De inkoop en verkoop van de horloges heb ik altijd met de hand gedaan. Ook de bijbehorende productinformatie heb ik met de hand overal zelf aan toegevoegd. Dat was aan het begin natuurlijk goed te doen, totdat ik wat meer bezoekers op mijn website kreeg en ook meer ging verkopen. Ik kreeg regelmatig de vraag of ik bepaalde merken of bepaalde accessoires kon verkopen. Deze voegde ik dan ook toe aan de webshop, maar dat betekende dus wel dat ik nog meer administratie had. Op een gegeven moment was het gewoon niet meer met de hand te doen. De webshop werd steeds groter en trok steeds meer mensen aan. Toen ik op een gegeven moment ook via andere kanalen ging verkopen en een medewerker had moeten inhuren, was het toch echt tijd om speciale software aan te schaffen. Ik nam meteen contact op met Novulo om de mogelijkheden te bespreken. In zeer korte tijd hadden zij voor mij het perfecte softwarepakket samengesteld. 

Neem contact op voor meer informatie 

Als jij nu ook op zoek bent naar PIM software op maat voor jouw onderneming, neem dan contact op met Novulo. Via novulo.com vind je meer informatie over de software van Novulo. Wanneer je interesse hebt, kun je gewoon vrijblijvend contact opnemen.