De zon schijnt, Pharrell Williams zingt en ik zit in een Volkswagen-kever in de kleur van Fanta, zonder dak. Als met een kever rijden niks voor jou is, dan zal deze auto weinig gevoelens bij je losmaken. Maar als je het soort persoon bent, die op een maandagmorgen het kantoor goedgeluimd binnenloopt en “Hellooo!” zegt (en het meent!) of als je het soort persoon bent die denkt dat Kerstmis vol magie zit of die heel erg geniet van je spelende kinderen, dan is deze auto echt iets voor jou. Met een kever rijden, met of zonder dak, is voor gelukkig mensen. Als je het hier niet mee eens bent, stop dan met lezen! Omdat wat ik zeg je waarschijnlijk boos zal maken. Maar ik ben dol op de kever en het kever rijden. Alles is leuk en grillig aan deze auto en maakt je leven gelukkiger met heel veel ruimte achterin. Als ik hier straks vertrek voor een testrit, zal ik vermoedelijk veel bekijks krijgen op de autosnelweg. Je ziet wel meer felgekleurde oranje auto’s voorbijrijden, maar een kever? Zonder dak? Waar niemand kan of zal over klagen, is de manier waarop de kever rijdt. Met een kever rijden, is ronduit zalig. Voor 98% is hij gemakkelijk te besturen in allerlei situaties en voor de overige 2% is hij leuk. Bovendien is het met zes snelheden ook een zuinig karretje. Maar hoe zat het ook al weer met de klassieke VW-kever?

Met zijn allen met een kever rijden

Hierboven heb ik het gehad over het nieuwste model van de kever, maar ook vandaag kopen heel wat mensen nog steeds een klassieke VW-kever om de auto te bezitten of ermee te pronken op autoshows of VW Bug-evenementen. Met de geschiedenis die ze hebben en de herinneringen die ze terugbrengen, zijn deze gebruiken typisch en zelfs te verwachten. Maar wat als je een kever wilt kopen en er dagelijks mee wilt rijden? Voordat je een beslissing neemt, kun je misschien met een groep vrienden eerst gaan kever rijden. Schwarzwald nodigt je uit voor kever rally rijden, wat ideaal is voor een leuke uitstap met vrienden of collega’s. Bovendien is het een ideale manier om je de ervaring van het kever rijden te bieden en te testen hoe deze auto reageert op de weg. En zelfs al ben je niet van plan deze historische auto te kopen, kever rijden brengt een gevoel van nostalgie los. Iedereen kent ongetwijfeld de knotsgekke kever Herbie. Met het de activiteit ‘kever rijden’ van Schwarzwald beleef je Herbie in zijn gloriedagen. Daarnaast is het een geweldige manier om Twente en Overijssel te verkennen. Wat je die dag ook doet, het wordt een dag om nooit meer te vergeten! Op de website www.hetschwarzwald.nl vind je zelfs nog meer inspiratie voor leuke uitstappen met het bedrijf of een groep vrienden. Je kunt het zo gek niet noemen of je vindt het bij restaurant & partycentrum Het Nieuwe Schwarzwald.

Hoe uniek is de ervaring met Herbie

Met een klassieke kever rijden, is uniek. Weinig mensen gebruiken de auto dagelijks, maar gelukkig bestaan er activiteiten zoals hierboven vermeld. Zulke activiteiten geven mensen die gek zijn op deze klassieke auto de kans om ook echt met een kever te rijden, zonder je bankrekening te moeten plunderen. Hieronder enkele gevoelens die worden losgeweekt van zodra je achter het stuur van een kever gaat zitten, de sleutel omdraait en het gaspedaal zachtjes induwt.

  • een fantastisch motorgeluid
  • zalige auto om mee te rijden
  • kever rijden vraagt om het maken van heel veel foto’s en filmpjes