De kerstverlichting op de vlaggenmast, hoe moet je dat doen? Lees het op kerstverlichtingbuiten.com. En wanneer is het eigenlijk tijd om de kerstverlichting om de vlaggenmast heen te doen? Begin jij pas als de buren ermee beginnen? Of neem jij zelf het besluit en zorg jij dat de buren met jou mee doen? Dit artikel leert je alles over de kerstverlichting om de vlaggenmast heen. Het is aan de ene kant natuurlijk wel gek, want het is nu zomer, maar je kunt wel alvast denken aan de kerst. Voor je weet is het zover! 

Het moment van beginnen: wanneer kerstverlichting aan de vlaggenmast? 

Stel je eens voor, het is de maand oktober, bijna november. Iedereen weet dat het nog lang geen kerst is maar toch wordt er stiekem al een beetje over gesproken. Ook als je om je heen kijkt zie je dat iedereen al zachtjes begint met klaarmaken voor de kerst, de eerste inkopen. Want dat kan in Nederland, ons mooie land. Tijdens de zomermaanden beginnen de winkels namelijk al met het voorbereidingen als het gaat om de kerst. De grote inkopen bij de grote bedrijven, met het oog op een grote omzet. Maar goed, dat is vanuit het perspectief van het bedrijf gezien. Hoe is het vanuit het perspectief vanuit de consument? De consument die in een rustige buurt woont, de gewone burger die om zich heen kijkt en de buurvrouw en buurman ziet discussiƫren over de vraag of er wel of niet kerstverlichting op moet worden gehangen, want de buurt doet het immers ook. Weet je wat het belangrijkste is? Neem de volgende vragen dan maar eens in acht en probeer ze te beantwoorden voor jezelf:

Keuzes maken moeilijk? Hier is de hulp!

Natuurlijk, als jij moet kiezen of jij kerstverlichting aan de vlaggenmast wilt gaan doen, dan is het vrij lastig om de beslissing te maken. Begin je in oktober? Of toch in november? Voor of na Sinterklaas? Het wordt namelijk vanaf september al wel weer donkerder en je wilt niet als laatste de tuin gezellig hebben. Maak daarom ook de beslissing, maar doe het wel op de manier die jij zelf wilt. Keuzes maken moeilijk? Nee hoor, hier is namelijk de hulp. Wij leggen je uit hoe je het beste een keuze kunt maken. Stel je eens voor dat je je in het ergste scenario bevindt, namelijk het scenario dat je al een paar dagen of nog erger een week aan het nadenken bent. Moet ik nou wel of niet de kerstverlichting aan de vlaggenmast hangen? Je kunt dan een app downloaden of een munt opgooien. Kop is dan bijvoorbeeld wel ophangen, munt is bijvoorbeeld niet ophangen. Een stapje minder erg is het laten bepalen door iemand anders. Of alles opschrijven, dat kan ook. Dan maak je een lijstje met voors en tegens. Uiteindelijk kom je er op die manier wel achter.