Samen in alle rust en gezelligheid onze boterhammen eten, melk drinken en kletsen over wat we deze ochtend allemaal al meegemaakt hebben. Een overblijfmoment bij Kinderstralen is gezellig, ontspannen en fijn. Wij hechten waarde aan het zijn van uw kind: bij Kinderstralen, Lunchen op school, wordt uw kind echt gezien en mag het er zijn. Uw kind naar de overblijf laten gaan is voor veel ouders een spannend moment. U geeft uw meest kostbare bezit immers even uit handen, terwijl de leerkracht van uw kind geniet van zijn of haar welverdiende pauze. Even is er een ander persoon aanwezig om toezicht te houden en ervoor te zorgen dat uw kind(eren) in alle rust gezellig kunnen eten en drinken. Het is daarom fijn om te weten dat wij al jarenlang in 8 provincies en voor ruim 15.000 kinderen de overblijf verzorgen. Op lunchenopschool.nl vindt u informatie over hoe de overblijf bij Lunchen op school eruitziet. We leggen hier graag uit wat onze kernwaarden, visie en doelen tijdens en van de overblijf zijn.

De overblijf: wat doen ze daar eigenlijk?

Wij vinden het enorm belangrijk dat kinderen zich prettig en fijn voelen. Dat zij gehoord en gezien worden en dat zij zonder stress of andere vervelende emoties kunnen genieten van hun lunch. Wij spelen in op de behoeften en wensen van uw kind(eren), zodat hij en/of zij een ontspannen en fijne tijd tijdens de overblijf ervaart. We doen dit met een leuke placemat aan tafel, zodat we waken voor de hygiëne in de klassen, maar tevens een gezellig tafeltje gedekt hebben om aan te eten. Na het eten mag uw kind zelf bepalen wat hij/zij gaat doen. De pauze draait immers om ontspanning en iedereen gaat daar op zijn of haar eigen manier mee om. De één gaat graag buiten spelen, de ander blijft liever binnen. De één gaat graag even alleen een boekje lezen, terwijl de ander het liefst meedoet met een door ons georganiseerde activiteit. Daarom mogen de kinderen kiezen uit de volgende activiteiten:

  • Zelfstandig binnen- en of buiten spelen,
  • Een activiteit alleen,
  • Een activiteit samen met vriendjes en vriendinnetjes,
  • Een activiteit samen met de overblijf juffrouw of meneer.

Zoals op https://www.lunchenopschool.nl/ te lezen is, staan wij met één vrijwilliger op 14 kinderen. Op deze manier hebben wij de volle aandacht voor uw kind(eren). Hierdoor zijn er tevens voldoende medewerkers aanwezig om activiteiten aan te bieden aan de kinderen die dat leuk vinden. Ook zijn er dan voldoende medewerkers om de vrije activiteiten (buiten en/of binnen spelen) te observeren en indien nodig te begeleiden.

Een 7,6 voor Kinderstralen

Jaarlijks vragen wij zowel ouders als kinderen om een enquête in te vullen naar aanleiding van hun ervaringen. Deze enquête bestaat uit vragen over bijvoorbeeld de activiteiten, de medewerkers, hun positieve ervaringen en hun verbeterpunten. Ook in 2018 hebben we weer ruim 1800 enquêtes mogen ontvangen van de kinderen, en ruim 2500 enquêtes van de ouders wiens kinderen bij Kinderstralen overblijven. Naar aanleiding van de enquête van 2017 hebben wij onze medewerkers en vrijwilligers op alle scholen een workshop Spel & Activiteit gegeven, zodat wij nog beter kunnen inspelen op de behoeften in vrije tijd van de kinderen! We vinden het dan ook erg prettig om te lezen dat dit als positief en belangrijk wordt ervaren door zowel de ouders als door de kinderen. Wij vinden dit warme contact erg belangrijk met de ouders en kinderen onder onze hoede. Daarom zijn wij op werkdagen tussen 09:00 en 14:00 altijd telefonisch (0302440065) en per e-mail (los@kinderstralen.nl) te bereiken!